HOME


Welkom op de website van theatergezelschap Parels voor de Zwijnen.

Amsterdam is onze stad. Een mooie stad, maar ook een verwaande rotstad. Een stad waar we verschrikkelijk veel van houden. Uit die stad halen we onze verhalen. Universele verhalen die over ons gaan. Verhalen die nu verteld moeten worden. Ook dit seizoen laten we ons inspireren door de stad en de verhalen van haar bewoners. Het zijn de bewoners uit Amsterdam Noord die ons fascineren en aanzetten tot het maken van De Koningin van de Voedselbank en de komende voorstelling VETARM.


 
In juli spelen we een pilot van de komende voorstelling VETARM.

Vijftien Amsterdammers uit Noord die worstelen met overgewicht, spelen zichzelf op een manier die hun ervaringen met een lach en een traan invoelbaar maakt.

Dicky: ‘Als je arm bent dan kun je dat verbergen. Ook als je niet kan lezen en schrijven. Maar niet dat je dik bent. En dan moet je ook nog vertellen dat je laaggeletterd bent. Dat doe je dan maar niet.’

Hoe is het om arm en dik te zijn in een wereld waarin slank zijn en succes hebben de norm is? In VETARM – een voorstelling over Gewichtige Dames en Zware Jongens spelen bewoners uit Amsterdam Noord die worstelen met overgewicht, zichzelf op een manier die hun ervaringen niet problematiseert, maar met een lach en een traan juist invoelbaar en begrijpelijk maakt.

VETARM speelt drie pilot voorstellingen op  17 + 26 + 27 JULI 2019 op de NDSM-werf (Amsterdam Noord) Klik hier voor tickets voor juli.
En gaat daarna in premiere in najaar 2019.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg ons op facebook, twitter en instagram voor het laatste nieuws.
Nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen: