VETARM foto expositie in NDSM Fuse

De VETARM foto-expositie van documentair fotograaf Willeke Duijvekam is van 24 november t/m 22 december te zien in NDSM Fuse, in de NDSM Scheepsbouwloods op de NDSM-werf.

Vijf bewoners van Amsterdam Noord (waaronder spelers van de voorstelling VETARM) zijn enkele maanden gevolgd in hun dagelijks leven.
Fotograaf Willeke: "Met het fotodocument VETARM! wil ik Gewichtige Dames en Zware Jongens uit Amsterdam Noord een gezicht geven. De mensen die ik voor de series fotografeer, heb ik enkele maanden gevolgd in hun dagelijkse leven. Ik ben daarbij op zoek gegaan naar beelden die verder reiken dan armoede en overgewicht, maar hen als persoon laten zien."

De tentoonstelling is op een bijzondere manier vormgegeven door grafisch ontwerpers Marcel C. De Vries en Ruben Doornweerd uit Amsterdam Noord.

De opening is op zondag 24 november 16:30 uur, iedereen is welkom! Daarna is de expositie t/m 22 december gratis te bezoeken van donderdag  t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur in NDSM Fuse (in de Scheepsbouwloods). Neem vooral de gratis krant met de foto's en verhalen mee!
Zondag 22 december is de afsluiting met een drankje & hapje, Willeke is erbij, iedereen is welkom!

Leuk vooraf of na bezoek aan de expositie: restaurant IJver op de NDSM-werf geeft 10 % korting onder vermelding van 'Vetarm'.

Tineke (te zien in de voorstelling en in de foto-expositie VETARM)
"Armoede zie je niet, maar dat zien wij zelf. Omdat wij dagelijks moeten omgaan met het beetje geld wat je hebt. En moeten bedenken hoe je het gaat uitgeven, wat je vaste lasten zijn, hoe je ervan gaat leven. Ik bedoel het kan zijn dat ik misschien wel een paar avonden achter elkaar brood eet. Kenmerkend voor armoede zijn daklozen op straat met een biertje in de hand. Wij zijn misschien een verborgen groep. Ja, ik ga naar de voedselbank, maar dat ziet ook niet iedereen."Nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen: