VETARM foto expositie in NDSM Fuse

De VETARM foto-expositie van documentair fotograaf Willeke Duijvekam was van 24 november t/m 22 december 2019 te zien in NDSM Fuse, in de NDSM Scheepsbouwloods op de NDSM-werf.

Vijf bewoners van Amsterdam Noord (waaronder spelers van de voorstelling VETARM) zijn enkele maanden gevolgd in hun dagelijks leven.
Fotograaf Willeke: "Met het fotodocument VETARM! wil ik Gewichtige Dames en Zware Jongens uit Amsterdam Noord een gezicht geven. De mensen die ik voor de series fotografeer, heb ik enkele maanden gevolgd in hun dagelijkse leven. Ik ben daarbij op zoek gegaan naar beelden die verder reiken dan armoede en overgewicht, maar hen als persoon laten zien."

De tentoonstelling is op een bijzondere manier vormgegeven door grafisch ontwerpers Marcel C. De Vries en Ruben Doornweerd uit Amsterdam Noord.

Meer informatie www.willekeduijvekam.nl

Tineke (te zien in de voorstelling en in de foto-expositie VETARM)
"Armoede zie je niet, maar dat zien wij zelf. Omdat wij dagelijks moeten omgaan met het beetje geld wat je hebt. En moeten bedenken hoe je het gaat uitgeven, wat je vaste lasten zijn, hoe je ervan gaat leven. Ik bedoel het kan zijn dat ik misschien wel een paar avonden achter elkaar brood eet. Kenmerkend voor armoede zijn daklozen op straat met een biertje in de hand. Wij zijn misschien een verborgen groep. Ja, ik ga naar de voedselbank, maar dat ziet ook niet iedereen."