Welkom op de website van theatergezelschap Parels voor de Zwijnen

Artistiek leider Saskia Huybrechtse (Toneelschool 1988) maakt met haar team van Parels voor de Zwijnen community-theater over actuele maatschappelijke thema’s. De vorm is uniek omdat daarin professionele acteurs samenspelen met amateurs zonder toneelervaring die hun eigen levensverhalen vertellen. Sinds 2017 werkt Saskia Huybrechtse in en vanuit Amsterdam-Noord. De steeds groter wordende tweedeling tussen arm en rijk in dit stadsdeel maakt het voor haar urgent om de mensen die in Noord langs elkaar leven, in beeld te brengen en opnieuw met elkaar te verbinden, d.w.z. de oude bewoners, waarvan een groot deel onder de armoedegrens leeft, met de nieuwe Noord-bewoners die door de gentrificatie dit stadsdeel steeds meer zijn gaan bevolken.

 

Foto: Willeke Duyvenkam

'Het praten met mensen die ik niet kende vond ik een verrijkende ervaring'

'Het leek me iets tijdelijks in je leven, dan blijkt het niet voor iedereen te zijn'

'Er zit een hele wereld achter. Dat vermoed je wel, maar je hebt er geen goed beeld van'

'Al die verschillende mensen, al die verschillende verhalen en nog lekker eten ook!'

Pers en publiek over Parels voor de Zwijnen

  • ‘Het praten met mensen die ik niet kende vond ik een verrijkende ervaring’
  • ‘Het leek me iets tijdelijks in je leven, dan blijkt het niet voor iedereen te zijn’
  • ‘Er zit een hele wereld achter. Dat vermoed je wel, maar je hebt er geen goed beeld van’
  • ‘Al die verschillende mensen, al die verschillende verhalen en nog lekker eten ook!’

Bekijk hier meer reacties van pers en publiek

Zomer en najaar 2022: de nieuwe voorstelling SNIKHEET

We zijn in 2022 terug in Amsterdam Noord met de voorstelling SNIKHEET. Over de energietransitie en hoe bewoners in Noord elk hun eigen verhaal hierover hebben. Van klimaatactivist tot energiearmoede. Begin juli (5, 7, 8, 9 juli) zijn de try-outs, de voorstellingen spelen we in van 5 t/m 30 oktober.

Doneer een kaartje

Wij willen dat iedereen onze voorstellingen kan bezoeken. Juist ook de mensen voor wie een kaartje onbetaalbaar is. Daarom vragen we vrienden en fans van Parels om bij te dragen aan een kaartje voor een ander die het niet breed heeft.
Help je mee? Met jouw donatie zorgen wij ervoor dat iemand die het niet kan betalen, toch bij de voorstelling kan zijn.

Parels in opdracht

Dat de thema’s van onze voorstellingen en de manier waarop we deze inzichtelijk en invoelbaar maken aanspreken bij het publiek en organisaties blijkt uit de vele uitnodigingen die we na afloop van de voorstellingen hebben gekregen. Zo waren we n.a.v. De Koningin van de Voedselbank regelmatig met de spelers te gast bij o.a. Pakhuis de Zwijger, We Make The City festival, GGD Amsterdam en Fonds FNO. Lees meer.

Podcast

Er komt een Parels Podcast aan!

Parels voorstellingen

Bekijk hier de huidige producties en het archief van voorgaande Parels producties. Onder andere VETARM, De Koningin van de Voedselbank editie Noord en Zuidoost, SWAG, De Dames van de Beethovenstraat, Niet Meer Zo Piep Show.

Docu-serie Vetarm

Als vervolg op de voorstelling VETARM maakten Saskia Huybrechtse en filmmaker Vincent Sparreboom de mini docu-serie VETARM. Een geweldige opdracht van fonds FNO als afsluiting voor hun programma Gezonde Toekomst Dichterbij. Op een intieme manier leren we vier ‘gewichtige’ Noorderlingen kennen: Tineke, Jennifer, Dicky en Chimene.
Bekijk de serie op youtube

We horen graag van je

Bekijk onze contactpagina